גישור במקרה של בגידה
האם גישור מתאים במקרה של בגידה?
מצבים של בגידה יוצרים חוסר אמון ופגיעה משמעותית בקשר הזוגי, ותהליך ההחלמה עשוי להיות מורכב.
מנסיוננו, הכאב והקושי קיימים גם אצל הצד שניהל רומן וגם אצל הצד שנפגע מכך.
הליך גישור יכול לאפשר מרחב בטוח ונייטרלי בו שני הצדדים יכולים לשתף את תחושותיהם, את החששות והכי חשוב לקבל החלטה לגבי המשך הדרך הזוגית. ישנן שלוש אפשרויות מרכזיות שהליך הגישור יכול לאפשר:
- לשקם את הקשר הזוגי – בגידה באמון לא נעלמת אבל ישנם זוגות שמצליחים לבנות מחדש את הקשר הזוגי. בדרך כלל הסדר הגישור במקרה כזה כולל הסכם ממון המסדיר את ענייני הרכוש במקרה של פרידה. בד"כ זוגות נעזרים במקביל או לאחר הליך הגישור גם בטיפול זוגי.
- להיפרד מהזוגיות ולשמור על ההורות – תהליך הגישור מאפשר הפרדה בין המרחב הזוגי לבין המרחב ההורי על מנת שהילדים ייפגעו כמה שפחות מהמשבר הזוגי. במקרה כזה, אנו עורכים הסכם גירושין המבוסס על ההסכמות והצרכים של בני המשפחה.
- לערוך הסכם שלום בית ולחילופין גירושין – הסכם המסדיר את נושאי הפרידה (הורות וכספים) אבל משאיר את האפשרות לעבוד על המשך הזוגיות (בזמן מגורים משותפים או בנפרד של ההורים).
בבית שוֹלֶם במצבים של בגידה אנחנו משלבים בין מגשרים המגיעים מהעולמות הטיפוליים לבין מגשרים מהתחום המשפטי שעובדים בצמד (בד"כ של גבר ואשה).
החיבור בין שתי הדיסיפלינות מאפשר לבנות הסדרי גישור המותאמים במדויק לצרכי המשפחה כולה על מנת לקבל החלטה מוסכמת למרות הקשיים הרבים בסיטואציה של משבר אמון.
הניסיון הרב שלנו הביא להסדרי גישור רבים מכל אחד מהסוגים שלמעלה.