נבחרת המגשרים של שוֹלֶם
אני רוצה לספר לכם על נבחרת המגשרים שלנו.
בהתחלה קראתי להם קומנדו שוֹלֶם אבל הבנתי שיש אנשים שזה ייתפס להם כמלחמתי ואגרסיבי.
בינינו, יש דברים שכדאי להילחם עליהם כמו על מערכת היחסים או על תחושת ההוגנות ההדדית.
אבל זה כבר סיפור אחר…
נתחיל בותיקה מכולם (לפחות מהמבט שלי) אבל גם אובייקטיבית… בכל זאת, למרות שלא שואלים אשה לגילה, במקרה של חנה זו יכולה בהחלט להיות גאווה.
את חנה הכרתי במסגרת התנדבות של פרוייקט גישורי המסייע להורים ומתבגרים במשפחות בסיכון. ראיתי אותה מספרת על גישור שעשתה עם מגשר אחר במשפחה דתית בה הילד החליט לחזור בשאלה.
מיד נדלקתי עליה.
קלטתי את היכולת שלה להבין את המטרה, את הדבר החשוב והמשמעותי שאפשר לעשות, ואז פשוט להוביל יד ביד את המתגשר אל אותה מטרה – האינטרס האמיתי שלו. היכולת להבדיל בין העיקר והתפל היא אחד מכישורי המגשר החשובים ביותר, שכן, מגשר טוב מתעלם מהאמירות בחדר שאין בהן ערך כלפי הסדרה ומתמקד בחשוב.
ואז פשוט התחלנו לגשר יחד.
חנה היא מנחת הורים, אז בכל מה שקשור בתהליכי פרידה זוגית וגירושין, יכולה חנה לשאול את השאלות הנכונות ולהציע את הפעולות הפרקטיות ביותר כדי לעזור להורים להפריד בין החלק הזוגי, שבמסגרת תהליך הפרידה נמצא בתהליך של מוות, הכחשה, כעס, אכזבה, אבל וקבלה, לבין החלק ההורי, שמוטב לו להיות נצחי ומופרד – חי.
יום אחד, חנה ואני הלכנו לסדנת פרידה מבוקרת, יחד עם מטפלת זוגית שכבר לא עובדת איתנו.
הגענו לבית. מרשים. אצילי. מארח. והתחלנו להקשיב.
הרגשנו שהמרצה מבינה על מה היא מדברת, מנוסה, בהירה ומעניינת.
עישנו סיגריה בחוץ.
הייתה הבנה.
חודשים אח"כ, באחד הגישורים בו זוג שהגיע אלינו דרך המטפלת הזוגית שלהם, במצב של תקיעות, של עניין כלכלי לא פתור כי האשה הביאה בית והאיש הביא הרבה כסף בשוטף, הצענו להם תהליך של פרידה מבוקרת.
זה הרגיש שהפרדה זמנית, מדודה בזמן ומלווה בתהליך טיפולי יכולה מאד לסייע.
ומאותה שיחה, פשוט נפגשנו והתחלנו לגשר יחד.
את הזוגות שהגיעו אלינו כדי להתגרש ובסופו של דבר מצאו את עצמם עושים הסכם שלום בית ולחילופין גירושין, שלחנו לאיריס. מרביתם עדיין יחד.
בהמשך איריס ואני עשינו עשרות גישורים יחד בתחום הזוגי, המשפחתי והעסקי. היא מביאה איתה כל כך הרבה חכמה וכבוד ועצות מעשיות שמביאות לשינוי מיידי.
אחת ההתערבויות המשמעותיות ביותר שראיתי את איריס עושה, הייתה כששלחתי אליה זוג שפעמיים היה אצלי בפגישת גישור לקראת גירושין. היום הם עובדים יחד ועשו עוד ילד.
זה אומר משהו לא?
עוד קוסמת…
ואי אפשר לדבר על איריס בלי לדבר על אבי.
השרינק שמביא לאנשים את התוצאה ההפוכה: Expand…
מאסטר בטיפול אישי וזוגי שאם רק היינו מצליחים להושיב אותו לכתוב ספר, כנראה שהיה משנה את פני האנושות, או לפחות את פניהם של התל-אביבים. את זה הוא כבר הוכיח…
מזמן.
פסיכיאטר זה מקצוע שעוסק בהדבקת תוויות לאנשים.
אני לא מאמין בתוויות לאנשים.
אני לא באמת מאמין שאפשר להסביר אדם במילה, אפילו לא בראשי תיבות.
אין ספק שמתוך ההכללה אפשר להסיק מסקנות ולסייע, אין ספק שהתווית יכולה להיות גם מעצימה.
אבל בסוף, מה שחשוב זה הרווח שבין המילים.
ואת זה אבי יודע לראות.
את הדברים שאנשים לא מודעים אליהם, שנמצאים בתת-מודע ובלא מודע שלהם.
החיבורים שהוא מספר לי עליהם פשוט מייצרים קסם.
עוד קוסם.
ועוד עם רישיון לתת אבקות קסמים, או כמו שאבי אומר:
אם היה אפשר לפזר ציפרלקס במוביל הארצי, כנראה שהמדינה שלנו הייתה נראית הרבה יותר טוב.
בגישורים שעשיתי עם אבי ראיתי את הקסם.
איך הוא אומר למישהי עם הפרעת אישיות שכדאי לשים לה גבולות : "תשתקי, את עושה בדיוק כמו אמא שלך…". והיא, משתתקת, המומה מההתערבות הפסיאודו בוטה, מחייכת, מבינה ומפנה מבט קצת פחות זועם כלפי אמא שלה…
אז פסיכיאטר זה רופא שהוא פסיכולוג + מגשר = סיכוי גבוה מאד להסדר גישור משנה חיים.
וכשמדברים על פסיכולוגיה. קשה לדבר באותה נשימה גם על עריכת דין.
אבל,
כשרגע עוצרים,
מבינים שעורך דין טוב הוא גם פסיכולוג.
ומגשר, שהוא גם עורך דין וגם פסיכולוג, ובעיקר אשה חכמה עם עיניים טובות שמביאה איתה עדינות וסבלנות שאין לה קץ.
אסנת.
כמה כיף לי לגשר עם אסנת.
יודעת להעצים, למסגר מחדש אמירות שליליות של מתגשרים ולהחליף אותן באמירות מחזקות שמבטאות את הצורך הפנימי העמוק ביותר – אמנות.
לא אשכח לעולם את הרגע בו באמצע גישור מורכב שעשינו, בו לבעל הייתה חברת הייטק עם שווי שבין הרבה מיליונים לשום דבר, מציעה אסנת נוסחה שנותנת מענה לסיכון ולסיכוי, מחברת את האינטרסים הלכאורה מנוגדים ואת אלה המשותפים כמו הילדים, ה – Well Being של כל אחד מההורים לסעיף פרקטי שמהרגע שנוסח, ההסדר נחתם תוך זמן קצר.
עוד קוסמת.
אז אמרנו שעורך דין טוב הוא פסיכולוג.
בכל השנים שאני מגשר מטעם הנהלת בתי המשפט בסכסוכים בהם הוגשו תביעות פגשתי מאות עורכי דין.
ב-99 אחוז מהגישורים האלה, הצדדים מגיעים מיוצגים על ידי עורכי דין. אחרי שהגישו כתבי תביעה והגנה – וכמו שאנחנו יודעים – "הנייר סובל הכל".
אפשר לחלק את עורכי הדין לשניים: Deal Maker ו Deal Breaker.
השני הוא כזה שמטרתו למרר את חייו של הצד השני – הניצחון הוא כשהצד השני מפסיד.
הראשון הוא כזה, שרואה את האינטרסים של הלקוח, לצד האינטרסים של הצדדים האחרים, עושה אינטגרציה ביניהם ומביא להסכם שהוא Win-Win שעובד לאורך זמן ומגדיל את העוגה.
כל ההקדמה הזו למי שהאיר, מאיר ויאיר את חדר הגישור באור מיוחד.
יאיר עשה אצלנו פרקטיקום בגישור ולמרות 35 שנה של עריכת דין, הגיע עם המון צניעות, פתיחות ללמוד, יסודיות ויכולת השתנות מעוררת השראה וסיים את הלימודים בהצטיינות.
עורך דין שהוא דיל מייקר קלאסי, שהחליט להפוך את הניסיון העשיר בליטיגציה בתחום המשפחה, הנדל"ן והתחום המסחרי לניסיון שמביא שלום בין אנשים, שמייצר הסכמים מתוך ראייה עמוקה ושלמה.
התחום המסחרי כולל בתוכו את גולת הכותרת של העשייה הגישורית שלנו, עסקים משפחתיים.
בעולם העסקי יש לא מעט עסקים שהבסיס שלהם, מה שמחבר אותם הוא לפחות שניים מאותה משפחה. לאורך זמן, העסקים האלו התפתחו והעבירו את המקל מדור לדור.
אחד היתרונות הגדולים של העסקים מהסוג הזה הוא היותם מבוססי משפחה.
זה גם אחד החסרונות.
קביעת כללים למניעה ויישוב קונפליקטים, לצד התערבויות קונקרטיות במקרים של קרייסס, יכולה לסייע לשמר את מערכות היחסים המשפחתיות ולהביא לצמיחה ורווחיות גבוהה יותר, שכן ברור לנו שאדם שנמצא בקונפליקט נשאב אליו ו"מבזבז" זמן רב בהתמודדות איתו.
כדי להפוך את הבזבוז להשקעה, כדאי שנדבר על רוני.
מגשרת שמגיעה עם ניסיון עצום בייעוץ ארגוני, ניהול שינויים ומשברים ועבודה עם עסקים שכל פורטפוליו ישמח להתהדר בהם. כשרוני מגשרת יש תחושה מיידית שהכל מסתדר. היא לא מתרגשת מהדרמות שקורות במהלך התהליך, ויודעת לדבר עם כל אדם בשפה שמתאימה לו. ההבנה העמוקה שלה בתהליכים, הפרופורציות, הקומון סנס והחיבוק שאיתו היא מסיימת כל פגישה מייצרים תהליכי בניית הסכמות פרקטיות ומדויקות.
ויש את רעות. התחלנו את העבודה המשותפת כשהייתה עורכת דין בתחום דיני המשפחה ביום ומגשרת מופלאה אחה"צ… עם השנים רעות החליטה שהשליחות הגישורית היא נר לרגליה ובשנים האחרונות עוסקת רק בגישור.
לרעות יש תכונות שהופכות אותה למגשרת מעולה! היא עניינית מאד, חדה וברורה, מבינה מאד בכל מה שקשור לדינמיקות משפחתיות ובעיקר מגיעה עם הרבה לב, נשמה וניסיון.
בקיצור, אפשר לסמוך עליה בעיניים עצומות שתוביל אתכם להסדרה והבנה ככל שהדבר אפשרי.
רעות עובדת בעיקר באזור השרון, אבל גם בתל אביב.
עוד דבר שחשוב לדעת על רעות, זה שההליך יהיה ממוקד ויעיל וההסכם שינוסח על ידיה נשען על ידע עצום וניסיון רב באישור ההסדרים בבית המשפט.
במקומות שזה מתאים, רעות עובדת גם עם עמית.
קסם של אדם. עובד סוציאלי קליני, בעל ניסיון רב בעבודה עם פגועי נפש ומשפחותיהם, לב רחב, מודעות גבוהה, התערבויות מדויקות ובעלות השפעה מכרעת על היכולת להבין את הצד השני.
עמית גם העביר לא מעט הכשרות בגישור משפחתי ויש לו את היכולת לראות את התמונה המשפחתית באופן שיקצר את הדרך להגיע להסדרה נכונה ומתאימה לצרכי המשפחה.
בכל מה שקשור לעניינים רגשיים, והצעת פתרונות ענייניים לפלונטרים שכאלה, עמית מביא איתו את כל ניסיונו הרב כדי לתת לכם מענה אמיתי למרות הקושי והאתגרים.
סלין מעוז, מגשרת, מנחת קבוצות / הורים, מאמנת בכלכלת המשפחה ועו"ד
קונפליקטים בין אנשים קיימים תמיד, מעצם היותם שני אנשים (או יותר) השונים זה מזה, עם תפיסות שונות וסגנונות תקשורת שונים.
אפשר להיכנע לקונפליקט, ופשוט לחיות איתו, כשותף סמוי לחיים; אפשר – כשהסיטואציה מתאימה – להילחם על עקרונות בבית המשפט, ולהפסיק את הקונפליקט, אבל זהו תהליך מתסכל, ארוך, שעליו אין שליטה, ובעיקר – הוא אמנם "עוצר" את הקונפליקט, אבל לא פותר אותו, לא מביא אותו לכדי סיום מלא.
הגישור הוא כלי יצירתי ואמיתי, שמאפשר לצדדים לבנות תקשורת יעילה, לייצר פתרונות שמתאימים להם. הגישור מאפשר לאנשים למצות את הקונפליקט ולהניח לו. המגשר פועל בשדה שבו שני אנשים הנמצאים, לעיתים, בדרך ללא מוצא, בקצר ובנתק תקשורתי ומוביל אותם בבטחה, מתוך הקשבה, אמון, סבלנות וניטרליות, למקום שבו יוכלו ללחוץ יד ולהיפרד.
הגישור מאפשר לכל אדם להשמיע את דבריו, בסביבה בטוחה, לזכות באוזן קשובה ולב פתוח; הגישור מאפשר לכל אחד לשמוע זויות שונות לגבי הקונפליקט ולייצר פתרונות יצירתיים, בשיתוף פעולה. הגישור מאפשר המשך למערכות יחסים, כשצריך, מתוך כבוד ואמון.
ואחרונה חביבה,
שאי אפשר בלעדיה,
ומנהלת בעדינות ובדיוק את הקונצרט הרגיש שנקרא הליכי גישור בשוֹלֶם,
רוית כץ – עמוד התווך של שוֹלֶם – אשה שכל כולה אור.
דברו איתה – והיא תחבר אתכם למי שיכול לעזור.