פירוק שותפות עסקית
שותפות עסקית יציבה מבוססת על הגדרת מטרות משותפות, ועל היכולת של השותפים לעבוד יחד. אך מה קורה במקרה שבו נדרש פירוק השותפות, מכל סיבה שהיא, ומה צריך לעשות כדי לצאת ממנה בתחושה שמצאתם את הפתרון הנכון ביותר עבורכם?
דגשים בפירוק שותפות עסקית
שותפות עסקית נובעת מרצון של שני צדדים, או יותר, להתאגד עסקית לצורך מטרה משותפת. היא יכולה להיות מורכבת ממספר חברים שחוברים יחדיו להקמת עסק או חברה, בני משפחה שמתאחדים לעסק משפחתי משותף, או אנשים זרים שחברו זה לזה לצורך עסקי.
מערכת היחסים בין השותפים בעסק היא זו שתקבע פעמים רבות את עתיד העסק. שותפים עסקיים נאלצים להתמודד לא אחת עם אתגרים עסקיים שעלולים להביא לחוסר הסכמות ואף קונפליקטים בנוגע לעתידו של העסק. לכן, טיב ביחסים הוא זה שיקבע במידה רבה את עתידו של העסק ואף את עצם קיומו. בהתאם, מחלוקות ומתחים לעיתים יביאו לתוצאה של פירוק השותפות.
במידה ונערך מראש הסכם שותפות עסקית שיש בו התייחסות גם למקרים של פירוק השותפות, התהליך הוא יחסית פשוט ומהיר, כאשר כל שנותר הוא להוציא לפועל את ההסכמות שגובשו ביחס לפירוק.
במידה ולא נערך מראש הסכם כזה, או שאין בו התייחסות לתרחישים כמו פירוק שותפות עסקית, עלולים להתגלע וויכוחים מרים, חוסר הסכמות על האופן בו תפורק השותפות והחלטה לפנות לבית משפט במטרה שיכריע בעניין המחלוקות. הליך כזה עשוי להמשך תקופה ממושכת, חודשים ולעתים שנים, כאשר כל צד מיוצג על ידי עורך דין, על כל העלויות המשתמעות מכך. יתרה מכך, סיום ההליך עלול להיות עגום, עם תוצאות והחלטות שאינן מוסכמות על ידי שני הצדדים.
דברו איתנו כאן:
למה לבחור בגישור בתהליך פירוק שותפות?
מניסיוננו, דרך המלך לפירוק שותפות עסקית היא גישור והיא עדיפה משמעותית על פירוק דרך בית המשפט. משמעות הדבר היא שההחלטה על הפרידה בין השותפים העסקיים עומדת בעינה, אולם ההליך עצמו, של פירוק השותפות הוא קצר יותר, ענייני, ומטרתו להגיע להסכמות ראויות שתהיינה מקובלות על ידי שני הצדדים. במקרים רבים, במקום לפרק את השותפות, יאפשר המרחב הגישורי העלאת פתרונות יצירתיים שיתנו מענה לצורך הראשוני שבגינו הוחלט על פירוק. פתרונות אלו עשויים לייצר אלטרנטיבות לפירוק ולאפשר שיתופי פעולה והצמחת העסק המשותף.
המגשרים, המתמחים בגישור עסקי ובמערכות יחסים, מנהלים את התהליך מתוך פרספקטיבה אובייקטיבית, הנשענת על הבנת הרצונות והאינטרסים של כל אחד מהשותפים בעסק, במטרה לסייע לצדדים להגיע להסכמה. התאמת המגשרים תיעשה לפי אופי וצרכי הצדדים, למשל, מגשר בעל רקע משפטי, פיננסי וכדומה.
תהליך הגישור יחל בהבנת הרקע בבסיס ההחלטה לפרק את השותפות העסקית (האם מוכרים את העסק? האם שומרים על שם החברה? מי מקבל את הרווחים? מהם הגבולות של כל צד?).לאחר מכן, נערכים מספר מפגשים עם השותפים. במהלך המפגשים מתחיל משא ומתן בין השותפים, מבוסס על דיאלוג ביניהם ושיח מכבד, במטרה לאפשר לצדדים להגיע אל הפתרון בעצמם, ולהצליח לפרק את השותפות העסקית בדרך המיטבית ביותר או כאמור, לעשות שינוי משמעותי בדרך ההתנהלות להמשיך בהתנהלות המשותפת.
היתרון בגישור, מלבד היותו קצר באופן משמעותי מהליכים בבית משפט, הוא שלגישור מגיעים השותפים מתוך בחירה והסכמה לדרך זו. במהלך הגישור הם ימצאו פתרונות באופן מדויק, ברור ומושכל, אחרי שהובנו האינטרסים והרצונות של כל אחד מהצדדים. המגשר מאפשר לכל אחד מהצדדים להשמיע את שעל ליבו, ומוודא שגם הצדדים האחרים מבינים את תפיסותיו. באופן כזה, הוא יכול לכוון אותם ולאפשר הליך חיובי המבוסס הסכמות. הפתרונות מבוססים על הרעיונות שיעלו הצדדים והמגשרים, כך שכל הצדדים יוצאים בהרגשה שעשו את המיטב על מנת להגיע להסכמות מקובלות על כולם ולפתרון יעיל והוגן.
פירוק שותפות עסקית בלי להשאיר משקעים
לאחר ההסכמות ניתן יהיה לפרק את השותפות העסקית במהירות וביעילות, עם כמה שפחות משקעים, ללא הוצאות כספיות גבוהות ומבלי שהתהליך יימשך על פני תקופה ארוכה מאד. סיומו של ההליך הוא בהסכם גישור אשר יוגש לאישור בית המשפט.
פירוק שותפות עסקית באמצעות גישור הוא הליך המאפשר להגיע להסכמות, לנסח חוזה, לצאת לדרך חדשה ולהתנהל ללא משקעים ועלויות כספיות שעלולים ללוות את הצדדים במסגרת הליך משפטי.
שוֹלֶם – בית לגישור מעמיד לרשותכם צוות מגשרים מיומן, ניטרלי ואובייקטיבי. המגשרים במרכז מגיעים מרקע מקצועי מגוון, הכולל עורכי דין, כלכלנים, פסיכולוגים ומטפלים. בחירת המגשרים המלווים את התהליך מתבצעת בהתאם לאופי ומהות הגישור. באופן זה אנו מבטיחים לכם הליך ענייני, קצר ומדויק, החל מפגישת הגישור הראשונה ועד לניסוח הסדר גישור בעל תוקף משפטי והגעה לבית משפט לקבלת תוקף של פסק דין במידת הצורך.
צרו עמנו קשר ונשמח ללוות אתכם בהליך מקצועי, קשוב ומכיל, שיביא לפתרונות המדויקים ביותר עבורכם ועבור העסק שלכם.