גישור זוגי
תהליך קצר, תכליתי וממוקד שיסייע לכם להגיע להסכמות בסביבה בטוחה ונייטרלית.
אין זוגיות שאין בה קונפליקטים – השאלה המרכזית היא איך מנהלים אותם באופן מכבד ומקדם.
גישור זוגי הוא תהליך שממוקד בחיזוק ובנייה מחודשת של אמון ודיאלוג מבוסס צרכים בין בני זוג סביב קונפליקטים.
הפוקוס בגישור הזוגי הוא על ענייני התקשורת על מנת להגיע להסכמה אקטיבית של שני בני הזוג על הנושאים שבמחלוקת.
הגישור הזוגי מאפשר דיון ממוקד על מה שחשוב לכל אחד מבני הזוג ולשניהם יחד:
- גידול הילדים
- מחלוקות בעניינים כספיים
- קונפליקטים עם המשפחה המורחבת
- חלוקת תפקידים ועניינים הקשורים במלאכות הבית
- כל עניין אחר שמהווה הפרעה בתקשורת של בני הזוג.
השיחה מתקיימת בליווי מגשרים מנוסים בתחומים הרגשיים, ומאפשרת חוויה של פתרון בעיות באווירה נינוחה, תוך בניית הסכמות משותפות לעתיד.
בכל שאלה צרו איתנו קשר...
משבר בזוגיות או בעיות בזוגיות: מתי כדאי לפנות לתהליך גישור זוגי?
זוגות רבים נוהגים לפנות לתהליכי גישור במצבים המאופיינים ברצון ליצור שינוי משמעותי בהתנהלות המשפחה.
אבל לא רק, המיומנות של: "לדעת לריב נכון" היא מיומנות קריטית ביחסים הזוגיים.
לדוגמא: זוג שהחליט להמשיך ולהתנהל כזוג נשוי, אולם עקב הקשיים בזוגיות החליטו לשכור דירה נוספת בה יתגוררו לסירוגין (שבוע-שבוע) ובכך יאפשרו לעצמם "ספייס". במצב כזה, חשוב היה להם להסדיר את הדברים בהסכם, ומכיוון שעדיין לא חוו את המצב החדש, היה חשוב להם גם להתמודד עם השאלה: "מה יקרה אם זה לא יעבוד?". הזוג הזה היה בגישור זוגי לפני יותר מעשר שנים ועד היום הם ביחסים זוגיים מעולים.
דוגמא נוספת: זוג בו בת הזוג קיבלה כספים ממשפחת המוצא לצורך קניית דירה והדבר יצר מתיחויות בין בני הזוג לבין עצמם וגם בין משפחות המוצא. הזוג הגיע להסכמות במסגרת הגישור הזוגי והמגשרים נפגשו גם עם בני המשפחה המורחבת – התוצר היה הסכם שהיה מבוסס על הסכמתם של כולם והדבר תרם ליחסים בצורה משמעותית.
יש הרבה דוגמאות נוספות שיכולות לאפשר לבני הזוג "ללמוד מניסיונם של אחרים" שיועבר אליהם דרך המגשרים
מה ההבדל בין גישור זוגי לטיפול זוגי?
טיפול זוגי, בשונה מגישור זוגי, הינו תהליך עומק ארוך המנסה לייצר שינוי. בני הזוג מונחים ע"י מטפלים זוגיים מוסמכים להבנת המקורות לקשיים ויחד עם המטפל/ת מוצאים את הדרכים לשיקום ויציאה מהמשבר בזוגיות.
במסגרת תהליכי גישור בשוֹלֶם אנו מפנים את בני הזוג לקבלת טיפול זוגי על מנת לאפשר להם לשקם את מערכת היחסים. גישור זוגי, לעומת זאת, הוא תהליך קצר ותכליתי שמטרתו להגיע להסכם משפטי.
מה מומלץ יותר?
גישור זוגי יכול לבוא יחד עם טיפול זוגי, לפניו או אחריו. לפניו, במצבים בהם יודעים שרוצים לעבוד על הקשר, אולם ישנם חששות כלכליים או רגשיים. יחד איתו, על מנת להשלים את ההבנות ולמסדן בהסכם, ואחריו, כאשר המסקנות ברורות.
בשוֹלֶם, אנו משלבים בתהליך גישור זוגי גם מטפלים משפחתיים ויועצים כלכליים בהתאם לצרכי הזוג.
כיצד עובד תהליך גישור זוגי?
תהליך גישור זוגי מתחיל בהסכמה על התהליך מצד שני בני הזוג. השלב הבא הינו פגישה משותפת יחד עם המגשר או המגשרים על מנת להבין את כוונת בני הזוג, לקבל הסבר מקיף על מהו גישור זוגי ומה כלליו, לבנות תכנית פרטנית לצרכי המשפחה ולקבל את "שיעורי הבית" לקראת הפגישות הבאות.
בשוֹלֶם, גישור זוגי אורך בממוצע כ-5 פגישות, במהלכן מתגבשים העקרונות להסכם. לאחר מכן, אנו מנסחים עבורכם הסכם משפטי הכולל את ההבנות שהוסכמו על ידכם. זאת, בדומה לתהליך גישור משפחתי אשר מבוסס על שליטה מוחלטת בקבלת ההחלטות ע"י הצדדים.
מיהם המגשרים המובילים את התהליך? מה תפקידם במסגרת גישור זוגי?
אצלנו עובדים בשילוב מגשרים מומחים מתחומים שונים: משפטי, כלכלי, טיפולי, הנחיית הורים וכיוצ"ב. בפגישה הראשונה, נאתר מיהם המגשרים המתאימים למשפחה שלכם.
המגשרים הם נייטראליים, תפקיד המגשרים הינו לכוון, על סמך ניסיון שנצבר, לשאול שאלות, לעזור לקדם את המו"מ ולנסח את ההבנות. צד שלישי במקרה כזה הוא אקוטי ותורם מאד ליכולת להגיע להבנות במינימום חיכוכים
מה קורה אם גישור זוגי אינו מצליח?
ראשית, חלק מהזוגות הפונים לתהליך גישור זוגי, הם זוגות אשר רמת האמון ביניהם היא מעל הממוצע. מניסיננו, ככל שרמת האמון גבוהה יותר, היכולת להגיע להסכמות גבוהה יותר. לכן, הסבירות שגישור זוגי לא יצליח היא נמוכה. בכל מקרה, אחד הכללים המנחים אותנו הוא לעזור ולא לגרום נזק. לכן, אין לכם מה להפסיד בכך שתשבו יחד ותנהלו שיחה לתכנון עתידכם. רק מה להרוויח.
מה תרוויחו כאשר הגישור הזוגי מצליח?
חיזוק מערכת היחסים בין ההורים ולעתים גם בין ההורים לילדים. חסכון כספי של עשרות אלפי שקלים על עורכי דין ודאגה לעתיד הילדים.