מזונות
איך גורמים לכך שלילדים יהיה מה שהם צריכים וגם שכל אחד מכם יוכל לחיות בכבוד לאחר הפרידה?
תהליך קביעת מזונות הילדים ב'שוֹלֶם' מונה מספר שלבים שבסופם תגיעו להסכם הוגן המותאם לצרכי ילדיכם, על פי היכולות והצרכים שלכם. ברוב המקרים, בפגישה אחת ב'שוֹלֶם' מתקבלת הסכמה בין בני הזוג לגבי מנגנון חישוב סכום מזונות ילדים.
מניסיוננו, מרגע הסדרת נושא מזונות הילדים לשביעות רצון בני הזוג, נוצרת אווירה חיובית – שמאפשרת להגיע להסכמה ביתר קלות גם בשאר הנושאים הנלווים להסכם הגירושין.
מהי מטרתו של הליך הגישור בקביעת מזונות?
דמי מזונות ילדים הוא אחד החלקים החשובים והמרכזיים, אם כי הטעונים בהסכם הגירושין, ולכן פעמים רבות גורם למתח רב ולמחלוקות קשות בין הצדדים ואף "תוקע" את התהליך כולו.
מטרותיו של הליך הגישור בקביעת דמי המזונות ב'שוֹלֶם':
- להוריד מכם את הלחץ והמתח
- ליצור עבורכם אווירה נינוחה ונייטראלית שתסייע ביישוב המחלוקות
- לספק לכם מגוון אפשרויות לקביעת דמי המזונות
- לשמור על טובת הילדים
- למזער את הנזק שנגרם לילדים כתוצאה מהגירושין
- לסייע לכם בגיבוש תוכנית ההורות
- להגיע להסכם הוגן ונכון עבור הילדים ועבור כל אחד מכם
- לאפשר לכם לשוחח ולהתעדכן בענייני הילדים
פנו אלינו כאן:
למי הליך גישור לצורך קביעת מזונות מתאים?
לזוגות לפני גירושין – זוגות לפני גירושין יפענחו וינסחו יחד עם המגשר את צרכיהם, כל צד לפי יכולותיו והוצאותיו, ולפי אלה ינוסח הסכם מזונות שיספק את כל הצדדים לעניין ככל שניתן. אם טרם התחלתם את הליך הגירושין, נבחן יחד לעומק את נושא מזונות הילדים באופן שקול ונינוח, בעזרת מגשרים מומחים שיסייעו לכם להגיע להבנות ולהסכמות באשר לדמי המזונות המתאימים ביותר לצרכי ילדיכם וליכולת הכלכלית שלכם.
לזוגות שנמצאים בהליך גירושין – מלבד סיכום דמי המזונות בדרך הנכונה ביותר עבורכם ועבור ילדיכם, תורם ההליך גם להסכם הגירושין כולו. כאשר הסכם מזונות הילדים פתור, תוכלו להתקדם ביתר קלות גם בשאר הנושאים הנוגעים להסכם הגירושין כמו: חלוקת רכוש, קביעת תוכנית הורות וכו'.
לזוגות גרושים – לעיתים, לאחר הגירושין, מתעורר צורך בשינוי הסכם המזונות הקיים (הגדלת מזונות או הפחתת מזונות). התקשורת שנוצרת בהליך הגישור מאפשרת דו-שיח הוגן ומציאת דרכים לשינוי ההסכם, בהתאם לצורך או לקושי שהתעורר אצל אחד ההורים.
הסכמה על סכום מזונות היא שלב חשוב ביותר בדרך לחתימה על הסכם גירושין בהסכמה. כידוע לכם, הסכם גירושין מורכב מנושא המזונות, נושא חלוקת הרכוש, נושא קביעת תוכנית הורות וכן הגירושין עצמם אשר מתנהלים בפני בית הדין הרבני.
מזונות במשמורת משותפת
אם בודקים בצורה מסודרת את יכולות ההורים וצרכי הילדים, מוצאים את המבנה הנכון לדרך מימון צרכי הילדים.
נושא המזונות במשמורת משותפת הוא "נושא חם" בפסיקה ובעיתונות וישנן מגמות שונות אשר משאירות בסופו של דבר את השליטה בכך בידיים שלכם.
אחד מתפקידי המגשר בתהליכי גישור גירושין הוא לאתר יחד עם בני הזוג את מודל המזונות המתאים. ב'שוֹלֶם' אנו מציגים מודלים שונים למימון צרכי הילדים, ובפרט במקרים של משמורת משותפת. אחד המודלים המוצלחים, אשר עובדים גם בארה"ב ומתאימים בעיקר להורים הנמצאים ברמת אמון כלכלי גבוהה הוא מודל "פנקס השיקים". מודל זה מדבר על חשבון משותף אליו כל אחד מההורים מפריש סכום קבוע ומתוך חשבון זה ממנים את הוצאות הילדים.
כיצד מחשבים מזונות?
אמנם לא קיימת נוסחה מדויקת לפיה ניתן לקבוע סכום מזונות, אולם קיימים כללים לפיהם ניתן לחשב סכום מזונות באופן שייתן מענה הולם לצרכי הילדים.
השלב הראשון לצורך קביעת סכום מזונות ילדים בהסכמה הינו בדיקה של צרכי הילדים. מהם הוצאות הילדים מבחינת: גן/צהרון/בית ספר/חוגים/בריאות/כלכלה ומזון וכד'.
לצורך חישוב זה אנו מציעים טבלת אקסל פשוטה באמצעותה ניתן למלא את פרטי הוצאות הילדים לצורך הבנת ההורים את הסכומים הדרושים לגידול הילדים. לפגישה זו יש להביא את כל המסמכים הרלוונטיים לרבות תלושי משכורת, פירוט כרטיסי אשראי ומסמכים נוספים המפרטים את ההוצאות השוטפות.
בשלב זה נבין יחד מהם צרכי הילדים, מהן ההוצאות החודשיות אותן הם דורשים ומהן הוצאות ההורים והבתים (לאחר פיצול). במקרים רבים ישנו פער בין תפיסת ההורים את הוצאות הילדים. מניסיוננו, פערים אלה ניתנים לגישור בדרך כלל.
השלב השני בתהליך חישוב מזונות ילדים הינו בדיקת השתכרות ההורים. סכום מזונות הילדים משוֹלֶם לאורך זמן רב ויש צורך לבדוק כי ניתן לעמוד בו. בשלב זה נבחן את הוצאות הילדים וההוצאות שלכם, ההורים, וכל זאת אל מול ההכנסות הכוללות שלכם.
לעתים קרובות, עצם הבדיקה הראשונית הזו תורמת משמעותית להורים, שכן, הם מבינים שהוצאות הילדים גבוהות מדי לעומת יכולת ההשתכרות שלהם ועובדים יחד כדי למצוא דרכים לצמצום ההוצאות.
השלב האחרון: קביעת סכום מזונות ילדים בהסכמה אשר מחד, מספק את הוצאות הילדים ומאידך, מאפשר לשני ההורים להמשיך ולהתקיים בכבוד.