הסכם ממון פרק ב
אחד המקרים הנפוצים בהם זוגות מחליטים לערוך הסכם ממון הוא בזוגיות פרק ב'. לזוגיות פרק ב' מגיעים זוגות שכבר חוו על בשרם פרידה מבן זוג, צברו נסיון בחלוקת רכוש (לעיתים שלילית), ורוצים לפתוח דף חלק מבלי לאבד את היכולת להיות בשליטה על חייהם. הסכם ממון, שנעשה בסביבה בטוחה, יכול להגביר את תחושת הבטחון ולאפשר כניסה למערכת יחסים ממקום נקי ומופחת חרדה.
מדוע חשוב לערוך הסכם ממון בזוגיות פרק ב'?
עריכת הסכם בזוגיות פרק ב' חשובה במיוחד מכמה סיבות: ראשית, לרוב זוגיות שנייה מגיעה בגיל יחסית מאוחר, לאחר שבני הזוג הספיקו לצבור רכוש מהעבר ואינם רוצים "לצבוע" את רכוש זה כרכוש משותף.
שנית, פעמים רבות זוגיות בפרק ב' מגיעה לאחר גירושין מבן זוג קודם, וחוויה שלילית של מהליך חלוקת הרכוש בעבר, ומתוך רצון לשלוט באופן שבו מעוניינים כי הרכוש יחולק במקרה של פרידה.
שלישית, פעמים רבות זוגיות שנייה מגיעה כאשר לאחד או לשני בני הזוג ילדים מקשרים קודמים. הרצון להסדיר את הרכוש, נובע, בין היתר, מהרצון להגן על רכוש שלימים ירצו להוריש לילדים.
מה תוקפו של הסכם ממון במקרה של פטירה?
הסכם ממון נועד להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני הזוג במקרה של פרידה. במקרה של פטירה, חלים דיני הירושה, הגוברים על הסכם ממון. במילים אחרות, בני זוג שמעוניינים בהפרדה רכושית, צריכים להביא בחשבון שללא צוואה, ובמקרה של פטירה, הרכוש יתחלק בין בן הזוג לבין הילדים, ככל שישנם. לפיכך, אם מעוניינים בחלוקה אחרת, יש לערוך צוואה, נוסף להסכם ממון.